085-7604404 (lokaal tarief voor instanties)
    Beheer Nieuws Shop Contact  
Terug

Nieuwe PetBase 5.0 versie komt 1 november 2021 beschikbaar

De nieuwe regeling hond gaat komen en gaat op 1 november 2021 in.

**update uitstel tot uiterlijk 7 november. Oude manier van aanmelden blijft mogelijk en is toegestaan. 

Met de komst van de nieuwe regelgeving hond krijg PetBase een complete makeover met nieuwe functionaliteiten. Deze nieuwe PetBase 5.0 is vernieuwd om te voldoen aan de nieuwe regels! Door de komst van nieuwe regels moet naast een registratie ook de chip en paspoort logistiek worden aangepast. Personen binnen de organisatie worden verantwoordelijk gemaakt voor de chip en paspoort logistiek. Deze komen op naam van de professional (dierenarts of chipper) te staan. PetBase gaat hierbij helpen en de komende tijd zullen wij deze processen doorlopen en verbeteren. Het is een complex verhaal maar dat willen wij eenvoudiger maken zodat er meer tijd overblijft voor de echte zorg van de dieren. 

Waarom nieuwe regels?

De vraag naar honden in Nederland is heel groot. Niet alle honden komen van goede fokkers. Een groot deel van de handel is illegaal. In de illegale hondenhandel is aan pups veel geld te verdienen. En er wordt weinig rekening gehouden met de gezondheid van de honden. Extra regels zijn daarom hard nodig. Zodat we dingen kunnen voorkomen als:

1. pups die op te jonge leeftijd worden gescheiden van hun moeder;
2. vervoer van honden onder slechte omstandigheden;
3. zieke en slecht gesocialiseerde pups die bij een nieuwe eigenaar komen;
4. besmette honden die een gevaar zijn voor de volksgezondheid (bijvoorbeeld hondsdolheid, een ziekte die van hond op mens overgaat);

Meer nieuws staat op de portal van PetBase.eu en zullen wij periodiek mailen en beschikbaar stellen. 

https://www.petbase.eu/nl/blog