085-7604404 (lokaal tarief voor instanties)
    Beheer Nieuws Shop Contact  
Terug

PetBase zoekt nu in `alle` online databanken

Vanaf 17 april 2008 is de transponder zoekmachine van PetBase vernieuwd. Naast het doorzoeken van de PetBase databank zoeken wij in alle andere online databanken van Nederland, inclusief de paarden databanken (PVE en NFS). Dus ga voor kwaliteit en zoek via PetBase.eu.

Er zijn meerdere zoekmachines, waaronder chipnummer.nl, die anders zoeken dan PetBase. Standaard krijgt u een positief antwoord en alleen als de databank een negatief antwoord geeft zal de poot rood worden!. Als een databank onterecht een groene poot toont kost het veel tijd om te horen dat de transponder toch niet in de databank zit!! De zoekmethode van PetBase is betrouwbaar, snel en kent drie statussen:

1.    grijs vinkje: zoeken is gelukt maar niets gevonden
2.    groen vinkje: zoeken is gelukt en de transponder is gevonden
3.    rood kruis : zoeken is mislukt door technische problemen

3 stappenplan bij gevonden dieren:

Stap 1: Gebruik PetBase als standaard zoekmachine. Ga naar www.petbase.eu en vul het transpondernummer in en druk op `zoeken`. 

Stap 2: Als het niet is gelukt om de transponder te zoeken probeer het later nogmaals (1 dag of meer). Transponders worden door enkele databanken pas veel later (tot soms wel 2 maanden), handmatig verwerkt.

Stap 3: Lukt het niet om een transponder online te doorzoeken, neem dan contact op met de lokale vestiging van Amivedi. Dieren waarvan helemaal niet de transponder is geregistreerd krijgen op deze manier ook de kans om hun baas weer terug te vinden.

Wij maken het dus eenvoudiger dan ooit, u hoeft maar een website te gebruiken voor een goede identificatie. http://www.petbase.eu