085-7604404 (lokaal tarief voor instanties)
    Beheer Nieuws Shop Contact  

Ga nu over naar de nieuwe Mijn PetBase eu Portal voor het aanmelden

Bericht geplaatst op 07 Mar 2022 12:03

De nieuwe mijn PetBase portal is al sinds 11 november 2021 door heel veel instanties ingebruikt voor het aanmelden van nieuwe dieren. Nu zien wij nog instanties die in de oude omgeving blijven aanmelden en vragen dan ook zo snel mogelijk om te gaan naar de nieuwe omgeving. Per 4 april is het aanmelden van dieren niet mee rmogelijk in de oude backend van PetBase. 

In de nieuwe omgeving is meer mogelijk en zo kunnen wij PetBase up to date en veilig houden. Zo heeft een eigenaar een eigen account waarin ze alle dieren bijelkaar kunnen beheren, foto;s koppelen etc. 

Heeft u nog geen account in de nieuwe omgeving dan kan een nieuwe account aangemaakt worden via https://mijn.petbase.eu. Klik op gratis account aanmaken. 

In de support.petbase.eu portal is alle informatie te vinden over de portal. Heeft u vragen dan kunt u ons bellen of een ticket aanmaken door een e-mail te sturen naar info@petbase.eu. De nieuwe portal staat live

Bericht geplaatst op 09 Nov 2021 12:11

Vanaf 9-11-2021 23.00 uur staat de nieuwe PetBase portal live.
 
Voor alle dieren behalve honden kan nog gebruik gemaakt worden van de bekende https://backend.petbase.eu. Vanaf 10-11-2021 moet u voor honden gebruik maken van de nieuwe mijn.petbase.eu portal. Meer informatie en een SnelStart is te vinden op https://support.petbase.eu.
 
Belangrijk is dat iedereen het UBN nummer van de kliniek of zijn CIBG nummer  nu bij de hand heeft. Het UBN nummer is nodig voor de adescontrole bij het versturen van Chips of Paspoorten. Het CIBG nummer is nodig voor het registren van een Import hond of EU dierenpaspoort.
 
Wij verwachten veel drukte. Mocht de informatie niet duidelijk in de SnelStart staan vermeld staan op de nieuwe support.petbase.eu pagina dan vragen wij te bellen of een e-mail te sturen naar info@petbase.eu. 
  
Team PetBase 

 Veel nieuws en verhoging van 0,40 cent per chip door de kosten van RVO

Bericht geplaatst op 30 Oct 2021 12:10

Er staat veel nieuws op de blog van PetBase. Deze zijn te lezen via www.petbase.eu/blog.

Door de aangepaste regelgeving hond per 1-11-2021 is ook de chip en paspoort logistiek veranderd. In de regelgeving is opgenomen dat per chip die op naam word gezet er 0,40 cent aan RVO betaald moet worden. Deze kosten berekenen wij transparant door. De kosten per chip met een 528 nummer zullen wij vanaf 1-11-2021 moeten doorberekenen.  

De kosten voor de registraties blijven gelijk. Al zullen wij vanaf 1-11-2021 overgaan van de digitale registratie formulieren naar PetPoints. Zoals de voorraad strekt zullen wij nog de papiren formulieren op verzoek blijven versturen. Eventueel kunt u op aangeven nu al gebruik maken van de PetPoints. Een PetPoint vergenwoordigd een registratie voor alle dieren.Nieuwe PetBase 5.0 versie komt 1 november 2021 beschikbaar

Bericht geplaatst op 26 Aug 2021 12:08

De nieuwe regeling hond gaat komen en gaat op 1 november 2021 in.

**update uitstel tot uiterlijk 7 november. Oude manier van aanmelden blijft mogelijk en is toegestaan. 

Met de komst van de nieuwe regelgeving hond krijg PetBase een complete makeover met nieuwe functionaliteiten. Deze nieuwe PetBase 5.0 is vernieuwd om te voldoen aan de nieuwe regels! Door de komst van nieuwe regels moet naast een registratie ook de chip en paspoort logistiek worden aangepast. Personen binnen de organisatie worden verantwoordelijk gemaakt voor de chip en paspoort logistiek. Deze komen op naam van de professional (dierenarts of chipper) te staan. PetBase gaat hierbij helpen en de komende tijd zullen wij deze processen doorlopen en verbeteren. Het is een complex verhaal maar dat willen wij eenvoudiger maken zodat er meer tijd overblijft voor de echte zorg van de dieren. 

Waarom nieuwe regels?

De vraag naar honden in Nederland is heel groot. Niet alle honden komen van goede fokkers. Een groot deel van de handel is illegaal. In de illegale hondenhandel is aan pups veel geld te verdienen. En er wordt weinig rekening gehouden met de gezondheid van de honden. Extra regels zijn daarom hard nodig. Zodat we dingen kunnen voorkomen als:

1. pups die op te jonge leeftijd worden gescheiden van hun moeder;
2. vervoer van honden onder slechte omstandigheden;
3. zieke en slecht gesocialiseerde pups die bij een nieuwe eigenaar komen;
4. besmette honden die een gevaar zijn voor de volksgezondheid (bijvoorbeeld hondsdolheid, een ziekte die van hond op mens overgaat);

Meer nieuws staat op de portal van PetBase.eu en zullen wij periodiek mailen en beschikbaar stellen. 

https://www.petbase.eu/nl/blog

 

 Leveringsproblemen chips een tekort aan chips!

Bericht geplaatst op 19 Jul 2021 12:07

We hebbben momenteel leveringsvertragingen met chips voor dieren. Door een groot tekort in de wereld aan chips kan onze fabrikant niet tijdig leveren. We krijgen zeker weer chips uitgeleverd maar niet in de frequentie die we hadden verwacht.

De eerste batch zou op 22-7 weer beschikbaar moeten komen. 

=

Na 1 oktober gaat er nog meer veranderen en moeten we batches aanvragen bij RVO. Ook daar hebben wij nog geen zekerheid over hoe alles gaat. Toch zullen wij er alles aan doen om de leveringen constant te houden.

Mocht u vragen hebben over dit tekort dan kunt u ons bellen of mailen.Juni maand van het chippen

Bericht geplaatst op 29 May 2019 12:05

Vanaf 1 juni hebben wij weer leuke acties voor de maand van het chippen.

Bekijk de mailing! Vanaf 1 juni staan de actieprijzen in de shop van PetBase. In de actie zitten zowel de vaccinatieboekjes, EU dierenpaspoorten (alleen voor dierenartsen) als FDX-B chips. Alles op voorraad en snel geleverd. 

Wij zullen deze maand ook meer aandacht geven op de website en sociale media voor het laten chippen of controleren van de chip bij de dierenarts. Aanmeldingen vanuit Animana werken weer

Bericht geplaatst op 11 Mar 2019 12:03

Diverse software aanbieders melden direct vanuit de software de registraties door. Animana is daar een van. Na de grote update van PetBase 4.0 bleek een foute configuratie in onze infrastructuur te zitten. Nadat dit was opgelost werkte de aanmelding weer. 

PetBase blijft investeren in verbeteringen en verhogen van de veiligheid maar proberen dit soortfouten in de toekomst te voorkomen.

 

 Aangepaste openingstijden

Bericht geplaatst op 24 Dec 2018 12:12

Kerstdagen en daarna
Van 25 december t/m 28 december gesloten
 
1 januari gesloten.
 
Eerder dicht
Op 31 december sluiten wij om 16.00 uur
 
Op 2 januari 2019 zijn we weer volledig beschikbaar


Nieuwe Luxe vaccinatiebewijs

Bericht geplaatst op 11 Dec 2018 12:12

Nieuw in ons assortiment: Exclusieve Luxe Vaccinatiebewijzen.

Deze moderne groene boekjes met zeer luxe kaft kunnen voor honden, katten, konijnen en fretten in Nederland geleverd worden. Deze vaccinatiebewijzen kunnen voor honden alleen gebruikt worden als ze niet naar het buitenland gaan. Ontwerp voldoet aan de eisen, zoals gesteld in het Honden- en Kattenbesluit.

We leveren de boekjes samen met een plastic etui.

Deze actieprijsgeldt vanwege een klein schoonheidsfoutje in de tekst. Dit is opgelost met een kleine sticker (zeer netjes).
Voor de actieprijs geldt: OP = OP.Tips bij aanmelden van een dier via Animana

Bericht geplaatst op 21 Aug 2018 12:08

Update: 3 oktober 2018
 
Sinds eind juli 2018 zit in Animana de nieuwe manier van aanmelden bij PetBase. Deze nieuwe plugin is door Animana ontwikkeld in opdracht van PetBase. Deze plugin is gemaakt voor de webservice van PetBase maar kan verschillen t.o.v. de aanmelding binnen de backend van PetBase. Doordat er eenvoudig een aanmelding gedaan kan worden zonder dubbele invoer is dit altijd al een tijdbesparende aanmelding geweest. 
 
Toch zijn er bij de aanmelding soms onduidelijkheden en komt er soms een foutmelding terug. Deze zijn eenvoudig op te lossen.
 
Fout adres chipper
Loopt u tegen een fout aan van een adres die niet compleet is: ga dan verder met het onderstaande.
 
Via de onderstaande menu's kunt u de gebruiker en locatie gegevens (adres) compleet maken. Vul het volledige adres in. 
 
Algemene Instellingen > Beheer Gebruikers
Algemene Instellingen > Locaties
 
Import dier kan niet aangemeld worden
Pas de locatie van herkomst aan in de PetBase plugin. Komt het dier uit Frankrijk pasdan het veld 'land van herkomst van het dier' aan aan naar Frankrijk. Start hierna nogmaals de aanmelding. 
 
Lukt het nog niet of heeft u hulp nodig dan kunt u ons bellen of e-mailen. Rechts boven ziet u ons telefoonnummer staan of u kunt contact opnemen via het contact formulier